"Som meg!"

Å være likestilt handler blant annet om å føle seg representert. På en av småbarnsavdelingene våre har barn og voksne gjort noe med akkurat dette, da de har laget høreapparat på en av dukkene våre. En forholdsvis liten oppgave, som betyr så mye for et barns følelse av tilhørighet.

"Barnehagen skal bidra til at alle barn føler seg sett og anerkjent for den de er, og synliggjøre den enkeltes plass og verdi i fellesskapet. Barnehagen skal bruke mangfold som en ressurs i det pedagogiske arbeidet og støtte, styrke og følge opp barna ut fra deres egne kulturelle og individuelle forutsetninger. Barnehagen skal bygge sin virksomhet på prinsippet om likestilling og ikke-diskriminering og bidra til at barna møter og skaper et likestilt samfunn. (...) Personalet må reflektere over sine egne holdninger for best mulig å kunne formidle og fremme likeverd og likestilling."

Fra Rammeplan for barnehagen.

 Å være likestilt handler blant annet om å oppleve seg representert. Det er viktig for egen danning å kunne kjenne seg igjen. Både blant hverdagsmennesker det er naturlig å sammenligne seg med, og i populærkulturen og leken. Høreapparatene til dukken er laget direkte på øret med limpistol. Vi malte den øverste delen sølvgrå. "Som meg!", sa toåringen fornøyd.

Denne gangen var det et synlig høreapparat som ble inkludert i hverdagsleken vår. Kanskje er det andre ting vi også kan ta med, som vi ikke har tenkt på enda? Vi ønsker oss et rikest mulig mangfold som representerer alle som er en del av Fjæraskogen, og tar gjerne mot innspill fra både barn og foreldre slik at vi kan sørge for at alle kjenner at de har en trygg og god plass hos oss.